Nu är nötsvinnsprojektet är igång
Nötsvinnsprojektet inom SAMS har dragit igång med en träff på Sveriges lantbruksuniversitet i Götala.
Nötsvinnsprojektet är finasierat av Formas och leds av Ingrid Strid vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Det ska undersöka hur vi kan minska förluster och svinn vid primärproduktionen av nötkött.
Projektmedlemmarna träffades på SLU:s forskningsanläggning för nöt- och lammköttsproduktion, Götala, som ligger strax utanför Skara. Där bedrivs tillämpade försök med nötkreatur och får. Försöken kan till exempel handla om uppfödningsmodeller där utfodring, bete, miljöaspekter, produktionsekonomi och köttkvalitet jämförs.
SAMS följer resultaten som leverans under nötsvinnsprojektets gång och hjälper även till med kommunikationen som gäller slutseminariet.
-
2024-03-18 | nyhetHushållen står för en mindre del av matsvinnet enligt nya siffror
-
2024-01-10 | nyhetHandbok för donationer av livsmedel ska stötta lokala initiativ
-
2023-09-20 | nyhetFrukostwebbinarium bjuder på matnyttig kunskap om matsvinn
-
2023-06-29 | nyhetSAMS synpunkter på regeringens livsmedelsstrategi: Uppmärksamma matsvinnet!
-
2023-06-22 | nyhetSAMS årsrapport för 2022 visar vägen framåt