bakterier som är grå

Mykologiska analyser

Nya priser 2021: Priserna på våra analyser har inte ändrats under 2020, men för 2021 har priserna justerats något för att kompensera för allmänna kostnadsökningar.

Problem med fuktskador i byggnader är vanliga. Vi analyserar prover på material av olika slag för att upptäcka förekomst av mögel- och svampangrepp.

Vi analyserar mykologiska prover i byggnader som utreds för fuktproblem, mögel- och svampangrepp. Proverna kan utgöras av material av olika slag som undersöks mikroskopiskt för att upptäcka förekomst av mögel.

Analyserna och testerna görs i våra analyslaboratorium och skräddarsys för dina behov. Många av våra mät- och analysmetoder är ackrediterade av Swedac Länk till annan webbplats. enligt SS-EN ISO/IEC 17025:2018. För övriga metoder arbetar vi utifrån motsvarande kvalitetsrutiner.

Vi hjälper dig med:

  • Analys av mykologiska prover på material av olika slag (släkte vid aktiv påväxt inklusive aktinomyceter vid bakterier) (ej ackrediterad analys)
  • RCS-spormätning i luft (mögel, bakterier) Spormätning med florasammansättning för mögelsvamp (ej ackrediterad analys)
  • Mätning av luftkvalitet (ozon, kvävedioxid, formaldehyd, flyktiga organiska ämnen – VOC, semiflyktiga ämnen - SVOC)

Öppettider – besök och inlämning av prover

Vardagar: kl. 8.00–16.30 (juni–augusti 8.00–16.00)
Lunchstängt mellan 11.30–12.30
Dag före helgdag stänger receptionen kl. 15.00

Kontakta alltid labbet före inlämning av express- eller förtursprover.

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar, hur omfattande eller små de än är. Skriv in dina kontaktuppgifter och välj vilket område du vill veta mer om, så kontaktar vi dig.

Prenumerera på våra nyhetsbrev