IVL:s dotterbolag

IVL Svenska Miljöinstitutet har flera dotterbolag inom byggbranschen, möbler och för miljömärkningar.

  1. Startsida
  2. Om oss
  3. Dotterbolag
BASTAs logotyp

BASTA

BASTA-systemet tillhandahåller en publik databas som möjliggör trygga och giftfria materialval för byggbranschen. Kvalificeringssystemet för produkter är vetenskapligt baserat med syftet att fasa ut särskilt farliga ämnen från bygg- och anläggningsprodukter. Systemet tillhandahåller även en loggbokstjänst för byggprojekt. BASTA ägs av IVL och Byggföretagen.

Läs mer om BASTA

eBVD logga

eBVD i Norden

eBVD i Norden AB underlättar arbetet med att digitalisera byggprocessen för både tillverkare och byggherrar och bidrar till ett mer miljöanpassat byggande. Bolaget bildades av IVL och Byggmaterialindustrierna.

Läs mer om eBVD

ccbuild logga

CCBuild

Centrum för cirkulärt byggande, CCBuild, är en arena för cirkulärt byggande. Här hittar aktörer i samhällsbyggnadsbranschen ett nätverk, stöd och guider samt digitala tjänster som stödjer cirkulära arbetssätt med återbruk. Målet är en cirkulär och hållbar byggbransch. CCBuild är helägt av IVL.

Läs mer om CCBuild

EPD logga

EPD International

EPD International driver och förvaltar EPD-systemet som är ett system för verifiering och registrering av miljövarudeklarationer, så kallade EPD:er. På produkten som verifieras görs en livscykelanalys (LCA) och en oberoende tredjepartsanalys.

Läs mer om EPD International

Möbelfakta logga

Möbelfakta

Möbelfakta är ett referens- och märkningssystem för möbler. I Möbelfaktas databas hittar du möbler och möbelserier som klarar Möbelfaktas krav inom kvalitet, miljö och socialt ansvarstagande. Bolaget ägs gemensamt av IVL och Trä- och Möbelföretagen, TMF. 

Läs mer om Möbelfakta

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar, hur omfattande eller små de än är. Skriv in dina kontaktuppgifter och välj vilket område du vill veta mer om, så kontaktar vi dig.

Prenumerera på våra nyhetsbrev