1. Startsida
  2. Press
  3. [2011-05-10] IVL:s kvicksilverlabb i världstoppen
Nyhet | 2011-05-10

IVL:s kvicksilverlabb i världstoppen

IVL Svenska Miljöinstitutets bestämning av totalkvicksilver och metylkvicksilver i naturliga vatten rankas näst högst i världen enligt den största internationella provjämförelsen någonsin.

Studien arrangerades i år av Brooks Rand Labs och bestod av 51 registrerade deltagare från 14 länder. Tidigare har jämförelsen gjorts av Florida Dept. of Environmental Protection (Mercury Round Robin) och även då har IVL placerat sig bland de bästa. - Kvicksilvergruppen på IVL är ett av få laboratorier i Sverige som är specialiserade på analys av låga halter totalkvicksilver och metylkvicksilver, säger Ulla Hageström, kemist på IVL. Det är naturligtvis mycket roligt för oss att få den här bekräftelsen på att vi i en internationell jämförelse står oss så väl. Internationella jämförelser av detta slag är viktiga då det är betydelsefullt för ett laboratorium att testa sin kompetens på ett tillförlitligt sätt, samt för att statistiskt kunna bedöma jämförbarheten av data som genereras av olika laboratorier. För mer information kontakta Ulla Hageström

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen