1. Startsida
  2. Press
  3. [2012-08-29] Energiministern och USA:s ambassadör besöker Hammarby Sjöstadsverk
Nyhet | 2012-08-29

Energiministern och USA:s ambassadör besöker Hammarby Sjöstadsverk

Idag besöker IT- och energiminister Anna-Karin Hatt och USA:s ambassadör i Sverige Mark Brzezinski Hammarby Sjöstadsverk som IVL Svenska Miljöinstitutet äger tillsammans med KTH.

IVL:s vd Tord Svedberg och vattenteknikföretaget Xylem Water Solutions vd Mike Kuchenbrod tar emot ministern och ambassadören vid Hammarby Sjöstadsverk. Där kommer de få en informationsspäckad genomgång av anläggningen som är Sveriges ledande, och även en internationellt framstående, forskning- och utvecklingsanläggning inom vattenreningsteknik. Hammarby Sjöstadsverk är ett bra pilotexempel på när ett stort internationellt företag (Xylem) samarbetar med ett svenskt forskningsinstitut (IVL Svenska Miljöinstitutet) och svenska högskolor (KTH) för att tillsammans utveckla framtidens miljöteknik. — Det är ett starkt samarbete som vi alla vill bygga vidare på, säger Östen Ekengren, vice vd vid IVL Svenska Miljöinstitutet. För mer information kontakta Eva Bingel, informationschef, tel. 010-788 65 82.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen