1. Startsida
  2. Press
  3. [2015-04-10] Flera IVL-projekt med i utmaningsdriven innovation
Nyhet | 2015-04-10

Flera IVL-projekt med i utmaningsdriven innovation

Återbruk i byggsektorn, god innemiljö och innovationer för effektiv återanvändning av textilier. Det är några av de sammanlagt sex projekten på IVL som nu får finansiering av Vinnovas program Utmaningsdriven innovation.

– Vi är väldigt glada över det lyckade utfallet för IVL. Det visar att våra forskare har kloka och relevanta idéer om hur innovationer kan hjälpa till att klara av framtidens utmaningar på en rad områden, säger John Munthe, forskningschef på IVL.

Vinnova har inom programmet Utmaningsdriven innovation identifierat fyra samhällsutmaningar där Sverige har goda förutsättningar för globalt konkurrenskraftiga lösningar: Informationssamhället 3.0, Hållbara attraktiva städer, Framtidens hälsa och sjukvård och Konkurrenskraftig produktion. Totalt är det 36 projekt som får finansiering med sammanlagt 18 miljoner kronor.

IVL leder följande projekt: Hållbara attraktiva städer • Återbruk i byggsektorn som innovativ affärsmodell • God innemiljö i energieffektiva byggnader • ECO Governance • Öppen kommunikation för smart fjärrvärme Konkurrenskraftig produktion • Svensk innovationsplattform för textilsortering (SIPTex) • Ecocoal – Biokol med ekologiska och sociala mervärden för globalt konkurrenskraftig industri

Fokus i det första steget i programmet är att utveckla en idé och att skapa en projektgrupp som kan ta sig an utvecklingsarbetet. Ofta krävs ett samarbete mellan företag, privata och offentliga aktörer och mellan olika forskningsområden.

För mer information kontakta:
John Munthe, john.munthe@ivl.se, tel. 010-788 68 06

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2021-02-08

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen