1. Startsida
  2. Press
  3. [2019-06-28] Åsa Stenmarck expert i referensgrupp för cirkulär ekonomi
Nyhet | 2019-06-28

Åsa Stenmarck expert i referensgrupp för cirkulär ekonomi

Delegationen för cirkulär ekonomi knyter nu ett 40-tal personer till sina prioriterade områden plast, offentlig upphandling och design för cirkularitet. En av dem är IVL:s avfallsexpert Åsa Stenmarck.

Delegationen är ett rådgivande organ till regeringen. Målet är att minska miljö- och klimatpåverkan, men också att driva nya möjligheter för svenskt näringsliv på framtida globala marknader.

– Det känns väldigt roligt och spännande att kunna vara med och bidra med kompetens inom området plast, säger Åsa Stenmarck.

Experterna ingår i referensgrupper som ska stödja delegationens arbete med sin sakkunskap och erfarenhet inom olika områden. Resultaten av gruppernas arbete kommer ingå i delegationens rapport till regeringen i början av 2020.

Delegationen för cirkulär ekonomi ska skapa kontaktpunkter mellan stat, näringsliv, akademi, regioner och civilsamhället. Man ska också fungera som kunskapscentrum och vara en samordnande kraft vid omställningen till en resurseffektiv, cirkulär och biobaserad ekonomi. Detta görs inom tre prioriterade områden: plast, offentlig upphandling och design för cirkularitet. Delegationen finns placerade hos Tillväxtverket. Läs mer om delegationen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev