1. Startsida
  2. Press
  3. [2021-06-29] Välkommen till en hållbarhetsakademi för svenska och ryska ungdomar
Nyhet | 2021-06-29
Photo of a city from above. Buildings, green trees and water.

Välkommen till en hållbarhetsakademi för svenska och ryska ungdomar

IVL Svenska Miljöinstitutet och Svenska Institutet arrangerar i augusti en hållbarhetsakademi för ryska och svenska ungdomar. Nu söker vi dig som vill lära dig mer om hållbara lösningar och teknik och inspireras av att diskutera och samarbeta med andra.

Akademin är en del av arbetet med att stärka kontakten mellan Sverige och Ryssland och kommer att fokusera på cirkulära lösningar för en hållbar framtid. Ämnen som tas upp är avfallshantering, vattenhantering, förnybar energi och livscykelanalys. Svenska och ryska ungdomar får chansen att lära känna varandra, samarbeta, träffa experter och andra ungdomar som är intresserade av hållbarhetsfrågor.

I första steget kommer akademin att hållas digitalt den 23-24 augusti för de ryska ungdomarna. De får då en introduktion om Sverige och avfallshantering. Den 25-28 augusti välkomnas även svenska ungdomar till akademin. Grupperna kommer sedan att arbeta tillsammans för att lösa olika hållbarhetsproblem.

Som deltagare i akademin kommer du att få:

  • Ökad förståelse för hållbar utveckling, miljöteknik och miljöledning i Sverige.
  • Utveckla nya idéer för hållbara och smarta städer.
  • Interagera och utöka ditt nätverk med experter samt med ryska och svenska ungdomar.
  • Få ett intyg från IVL Svenska Miljöinstitutet för ditt deltagande efter genomförande.

Vem kan ansöka?

Vi söker studenter eller unga yrkesverksamma som är intresserade av att lära sig mer om hållbara lösningar och teknik och inspireras av att diskutera och samarbeta med andra. Har du ett stort intresse för hållbarhet och är mellan 18 och 25 år? Ansök då till akademin på ivl.se

Sista dag att ansöka är den 16 augusti 2021. Ansökningar utvärderas löpande.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev