1. Startsida
  2. Press
  3. [2018-04-18] 150 000 användare på Klimatkontot sedan årsskiftet
Pressmeddelande | 2018-04-18

150 000 användare på Klimatkontot sedan årsskiftet

IVL:s webbverktyg Klimatkontot, som räknar ut ditt årliga koldioxidutsläpp som privatperson, har haft rekordmånga besökare de senaste månaderna. I samband med SVT:s tv-serie ”Storuman Forever” med Björn Ferry och Heidi Andersson har intresset ökat ännu mer.

– Det är jättekul att de använder sig av just Klimatkontot, det gör att fler hittar till verktyget. Klimatkontot har ju några år på nacken men vi tycker själva att är en väldigt bra tjänst och det här visar ju att fler tycker som oss, säger Jonatan Wranne, livscykelspecialist på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Trots att Klimatkontot initierades för tio år sedan har intresset aldrig varit så stort som nu. Omkring två tusen personer per dag testar sitt koldioxidavtryck på Klimatkontot.se. Sedan SVT-programmet Storuman Forever började sändas i början av mars märks tydliga toppar i besöksstatistiken med dubbla antalet användare.

Programmet, som handlar om idrottsprofilerna Björn Ferry och Heidi Anderssons arbete med att ställa om den egna hemkommunen, utgår från Klimatkontots beräkningar. Deltagarna i programmet får fylla i en så kallad klimatdeklaration, som baseras på Klimatkontots beräkningsverktyg.

– Om vi genom Klimatkontot kan öka kunskapen och medvetenheten om hur var och en kan bidra till minskad klimatpåverkan är det ett steg på vägen mot vår vision – ett hållbart samhälle, säger Elin Eriksson, enhetschef och en av grundarna till Klimatkontot.

För mer information:
Jonatan Wranne jonatan.wranne@ivl.se, tel: 010-788 68 38
Elin Eriksson elin.eriksson@ivl.se, tel: 010-788 68 14

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev